Pony meting 1 april te Pottes

Naar jaarlijkse traditie richt de WVUR opnieuw een groepsmeting in voor pony’s en dit op zaterdag 1 april 2017 bij Manege du Quesnoy in Pottes. Die dag zal een Fun Tour Criterium plaats vinden, de ideale gelegenheid dus.

Welke pony’s moeten gemeten worden? 

Elke pony die aan officiële wedstrijden deelneemt, binnen alle disciplines, dient in het bezit te zijn van een erkend FEI-KBRSF meetrapport.

Hoe vaak moet een pony gemeten worden? 

Vanaf 4 jaar (geb. 2013) tot en met 7 jaar (geb. 2010) dient een pony jaarlijks gemeten te worden door een erkend dierenarts. Op 7 jarige leeftijd wordt dit metingsrapport levenslang. Oudere pony’s die nog nooit officieel werden gemeten, dienen dus nog slecht éénmaal gemeten te worden. Daarenboven zullen pony’s, die bij hun eerste meting (vanaf 4 jaar) kleiner of gelijk zjn aan 137 cm zonder hoefijzers en 138 cm met hoefijzers, geen verdere jaarlijkse meting moeten hebben.

Praktische informatie

De groepsmeting geeft je de kans om aan een democratische prijs van 20€ je pony te laten meten. Pony’s van alle disciplines zijn welkom op deze groepsmeting. Uiteraard ook pony’s die niet deelnemen aan de wedstrijd.
De meting zal starten omstreeks 10u en het einde is voorzien om 12u. FEI dierenarts Frederic Eperjessy zal de metingen uitvoeren. Die dag kan je aanmelden bij het wedstrijd secretariaat en na betaling ontvang  je een blanco metingsattest.

Inschrijven verplicht!

Het is verplicht om in te schrijven voor deze groepsmeting, dit kan door een mail te sturen naar info@wvur.be voor 29 maart 2017 met volgende gegevens.
– Volledige naam pony
– Immatriculatie nummer
– Naam verantwoordelijke

Mee te brengen naar de groepsmeting

Het paspoort of een Equipas van de pony

Het door de dierenarts afgeleverde meetrapport dient dan opgestuurd te worden naar de KBRSF om de pony te laten registeren als pony. Inden dit niet gebeurd staat deze geregistreerd als paard en kan je onmogelijk inschrijven voor wedstrijden voor specifieke pony proeven.