Update: Opstart officiëel seizoen WVUR

Na het schitterende nieuws van woensdag 3 juni tijdens de nationale veiligheidsraad hebben we groen licht gekregen om de wedstrijdsport terug op te starten. Vanaf 8 juni zonder publiek, vanaf 1 juli met publiek. ( na bevestiging MB en de FAQ’s)

De WVUR Raad van Bestuur kiest ervoor om het officiële wedstrijdseizoen op te starten vanaf 1 juli 2020. Dit in combinatie van volgende tours in de jumping:

  • Talent tour: 4 jarigen, 5 jarigen, 6 jarigen en 7 jarigen, 115 cm en een GP 125 cm
  • Pro tour: 80 cm tot en met 120 cm of 85 cm tot en met 125 cm of GP’s
  • Fun tour: 60cm tot 110 cm pony, 80 cm tot 110 cm paarden
  • WVRF: idem Fun tour

Vanaf 8 juni tot en met 30 juni laten we de mogelijkheid aan de clubs om zelf wedstrijden of georganiseerde trainingsdagen te laten doorgaan. Hiervoor zullen ze uiteraard wel rekening moeten houden met de bepalingen die de overheid hen oplegt. In die periode worden er nog geen officiële wedstrijden georganiseerd door de WVUR. Op die wijze kunnen de clubs zelf de eerste voorzichtige stappen zetten, laten we een bredere spreiding van de mensen toe en krijgt iedereen de mogelijkheid om zijn of haar paarden voor te bereiden voor het seizoen dat start vanaf 1 juli 2020.

Er is een mogelijkheid dat de Cavalor Cup en Epplejeck Cup dit seizoen nog doorgaan, dit is een nationale wedstrijd met provinciale kwalificatieproeven voor de uiteindelijke finale.

Ondertussen moeten we wel nog afwachten hoe de wedstrijden juist omschreven zullen worden in het MB en de FAQ’s.