WVUR kalender seizoen 2022

Op maandag 20 december vond de kalender vergadering plaats in voorbereiding tot het seizoen 2022 dressuur en jumping.

Nieuw: De dressuur zal in 2022 werken met het internationale programma “Equipe”, net zoals de jumping dit al in 2021 deed.

Kalender WVUR Dressuur 2022
(Twee datums staan nog onder voorbehoud, deze worden later ingevuld na bevestiging van de clubs)

Kalender WVUR Jumping 2022

Nieuwigheden vanaf 2022

 1. Wijziging instapdrempel voor aanvraag licentie

Een A-en/of B-brevet is niet meer nodig om een licentie aan te vragen. Deze instapdrempel is niet meer van toepassing. Het nieuw competitief lid krijgt bij bevestiging van de licentie wel belangrijke informatie over op wedstrijd gaan.
We zetten vooral in op informeren en sensibiliseren.

Ook de officials spelen een belangrijke ondersteunende rol en zullen hierin begeleid worden vanuit Paardensport Vlaanderen. Meer info hierover volgt.

 1. Wijzigingen licenties

De 04 licentie bestaat niet meer. Er zijn een aantal verschuivingen doorgevoerd. In bijlage vind je het vernieuwde overzicht.

Ook binnen de dressuurlicenties is er een wijziging. Niveau 0 (initiatieniveau) en niveau 1 kunnen in 2022 deelnemen met een 02-licentie (50 euro) i.p.v. 03-licentie (80 euro).

Het tarief van J16 is gewijzigd 525 euro i.p.v. 500 euro.

 1. Uitbreiding Bridle voor PSV clubs: competitieve licenties

De clubs kunnen nu ook nieuwe competitieve leden (licenties) aansluiten via Bridle. Het is geen verplichting. De clubs hebben de keuze om deze uitbreiding al dan niet te gebruiken.

Hernieuwingen licenties gebeuren nog steeds via Equibel.

Licentie overzicht Paardensport Vlaanderen 2022

 

(Bron: Paardensport Vlaanderen)

 

 

In memoriam: Marc Rommel

Met droefheid melden we het overlijden van Marc Rommel.

Marc was een gepassioneerd paarden liefhebber, fokker, provinciaal jurylid en organisator van Jumping Diksmuide (Woumen) op de terreinen van Sport Vlaanderen De Rhille met BK’s voor pony’s, later in de vorm van Jumping Nieuwpoort gegoten met jaarlijks het Belgisch Kampioenschap Amazones.

Marc was enkele legislaturen lid van de Raad van Bestuur WVUR, alsook bestuurslid van de Vlaamse Liga Paardensport, nu Paardensport Vlaanderen.

Onze gedachten en ons oprecht medeleven gaan naar de familie van Marc, zijn vrienden en kennissen. We hopen dat zij steun kunnen vinden bij elkaar in deze moeilijke periode.

Covid Safe Ticket @ WVUR Gala

De gemeente Wevelgem voert vanaf vrijdag 22 oktober 2021 het Covid Safe ticket in voor alle indoor evenementen vanaf 100 personen. Dat werd beslist tijdens een crisisberaad door de stad Wevelgem. De besmetting cijfers zijn de afgelopen week in Wevelgem en vooral deelgemeente Gullegem exponentieel gestegen.
Het WVUR Gala telt 400 aanwezigen die zich via reservatie hebben ingeschreven.
Hierdoor zijn we als WVUR in samenwerking met zaal Salons Cortina verplicht om een Covid Safe Ticket te vragen voor de aanwezigheid van iedere aanwezige op het Gala.
Personen die zich nog niet volledig hebben laten vaccineren dienen een negatieve (PCR) test te kunnen voorleggen. Kinderen jonger dan 12 jaar hebben geen test en Covid Safe Ticket nodig.
Hou deze aankondiging in de gaten voor eventuele updates

WVUR Gala @ Salons Cortina Wevelgem

We are back!!!

Het seizoen 2021 is intussen ten einde en dit willen we feestelijk afsluiten.Wij maken ons alvast op voor een spetterend WVUR Gala op 23 oktober 2021 in Salons Cortina te Wevelgem. De kampioenenviering, prijsuitreikingen van verschillende criteria en kampioenschappen dressuur en jumping op het balkon van de zaal Escoffier, en het dak eraf met een party met DJ Pieter.

U wordt omstreeks 19u verwacht voor een receptie met een glaasje brut, fruitsap, pils, wijn of frisdrank in combinatie met vers gebakken toastjes, tapenades en een voorgerechten buffet.Om 20u openen de deuren van de zaal Bocuse voor het WVUR Buffet, een mix van koude en warme vis- en vleesgerechten wachten op uw komst. Om dit geheel af te sluiten is er een uitgebreid dessertbuffet. De geselecteerde huiswijnen, bieren en frisdranken zijn inbegrepen tot 22u.

Prijs volwassenen: 55€

Prijs kinderen < 12 jaar en laureaten: 30€

Deelname aan dit WVUR Gala kan enkel via reservatie naar kris@wvur.be.

Reservaties kunnen doorgegeven worden liefst per tafel van 10 of 12 personen.

Losse reservaties kunnen uiteraard ook.

Laureaten worden persoonlijk uitgenodigd.

Kampioenschap Dressuur

Het kampioenschap dressuur die normaal zou doorgaan in New Flandria Ranch te Torhout is verplaatst naar Stal de Ark in Kortemark.
Ook dit jaar is er een VIP-arrangement bestaande uit aperitief met hapjesbord, hoofdgerecht (BBQ) en dessertbuffet met koffie. Het arrangement is inclusief drank (frisdrank, witte/rode wijn en pils).
Kaarten bestellen kan op iedere wedstrijd en via dressuur@wvur.be.
Volwassen: €45,00
Kind <12j: €20,00
Ruiter: €15,00

Een gratis fles cava bij aankoop van 4 kaarten

Wij hopen jullie massaal te mogen ontvangen voor de slotwedstrijd!

Aanpassing reglement jeugd criterium

Wijziging Reglement Jeugdcriterium
Door het volledig wegvallen van het criterium op 12.09 en gedeeltelijk voor enkel jeugd paarden op de wedstrijd van 1020 Tiliahof, is er een aanpassing in het reglement.
Eindklassement pony’s: de beste 7 van de 9 resultaten tellen mee
Eindklassement paarden jeugd: de beste 6 resultaten van de 8 tellen mee

Aanpassingen Jumping kalender 2021

Door organisatorische problemen op Jumping Cavallo te Vlamertinge wordt deze op 31 julii en 1 augustus verplaatst naar Tiliahof te Ingelmunster.
Het programma wordt volledig behouden.
Stoeterij Deloof neemt op 11 & 12 september de wedstrijd over die normaal in de New Flandria Ranch zou doorgaan.
Hierdoor zal Ruitershof Cavallo de plaats innemen op onze afsluitende wedstrijd 25 & 26 september 2021 te Vlamertinge.

Ruitershof Cavallo wordt Jumping Waregem

Door organisatorische problemen wordt de jumping wedstrijd 1016 Ruitershof Cavallo te Vlamertinge (komend weekend) verplaatst naar Jumping Waregem. Het programma blijft beide dagen behouden. De dressuur wedstrijd gaat door op de piste aan de renbaan. Ook de parking is daar voorzien.

Krismar Cup 125 cm GP

Krismar Horse Trucks is de nieuwe sponsor voor de Grote Prijs 125 cm tijdens de ImmoFluisteraar Talent Tour.
Voor 2021 is dit een verkorte versie van vijf wedstrijden en een finale op 31 juli 2021 tijdens jumping Ruitershof Cavallo te Vlamertinge.
De winnaar van dit criterium ontvangt een Tack Box ter waarde van 1500.00 euro.

Opstart amateur seizoen jumping 2021

Vanaf 9 juni mogen alle provinciales hun amateur seizoen weer gaan opstarten.
Bij WVUR zal dit het weekend 12 & 13 juni 2021 worden bij Stoeterij Deloof met een eerste Talent Tour powered by ImmoFluisteraar bv op zaterdag, gevolgd door een Fun Tour op zondag. Ranch Aalter die er oorspronkelijk opstond heeft geannuleerd wegens persoonlijke redenen.

Nieuw vanaf 2021!!!!!

 • Combinaties die uitgesloten zijn op hindernissen 1 – 2 of 3 kunnen gratis herstarten.
 • De recreatieve licentie L01 kan deelnemen aan de proeven cavaletti, 60 cm training, 70 cm ideale tijd, 80 cm paard of pony en 90 cm paard of pony, dit in de Pro – en / of Fun Tour.
 • Er worden extra Fun Tour wedstrijden op zondagen toegevoegd aan de kalender. (meer informatie volgt in de komende weken)

 

 • Op zaterdag 3 juli 2021 tijdens Jumping Waregem organiseert WVUR in samenwerking met ImmoFluisteraar bv een kampioenschap jonge paarden voor de jaargangen 4 jaar, 5 jaar, 6 jaar en zeven jaar. Tijdens dit kampioenschap worden de wildcards voor het BK cyclus verdeeld. Er is extra prijzengeld voor de podiumplaatsen en er zijn extra naturaprijzen aangeleverd door ImmoFluisteraar bv. Het Kampioenschap jonge paarden telt niet mee voor het criterium.

Aanpassingen kalender en criteria

 • Criterium Talent Tour jonge paarden cyclus wordt doorgetrokken tot in juli 2021, er is geen finale wedstrijd zoals normale voorgaande jaren. Er is wel extra prijzengeld voorzien voor de podium plaatsen 1, 2 en 3. Dit wordt overgemaakt aan de betreffende ruiters na het opmaken van het eindklassement.

1             zaterdag 12 juni 2021     Stoeterij Deloof

2             zaterdag 19 juni 2021     New Flandria Ranch

3             zaterdag 17 juli 2021      De Ark

4             zaterdag 24 juli 2021      Ranch Aalter

 

 • De ImmoFluisteraar Cup en het Krismar Cup criterium GP 125 wordt losgemaakt van de Talent Tour en wordt doorgetrokken, met een finale op 31 juli 2021 tijdens Jumping Ruitershof Cavallo.

 

1             zaterdag 12 juni 2021     Stoeterij Deloof

2             zaterdag 19 juni 2021     New Flandria Ranch

3             zaterdag 3 juli 2021         Jumping Waregem

4             zaterdag 17 juli 2021      De Ark

5             zaterdag 24 juli 2021      Ranch Aalter

6             zaterdag 31 juli 2021      Ruitershof Cavallo (Finale)

 

 

 

Hoe schrijf ik in om een wedstrijd WVUR te rijden?

Alle ruiters met een competitieve licentie vanaf J02 tot en met J16 schrijven in via equibel.

Voor alle andere inschrijvingen met als voorbeeld de L01 recreatieve licentie, het aanvragen van een herstart (bw), ruiters met een te hoge licentie die lagere proeven willen rijden of jonge paarden in een andere jaargang willen laten starten, schrijven in via de site van de WVUR via volgende link

Inschrijven jumping

 

via de site www.wvur.be > rechtsboven online inschrijvingen > inschrijvingen jumping.

De recreatieve licentie L01 kan deelnemen aan de proeven cavaletti, 60 cm training, 70 cm ideale tijd, 80 cm paard of pony en 90 cm paard of pony, dit in de Pro – en / of Fun Tour.

U kan er per blad maximum 5 paarden inschrijven binnen wedstrijd en onderstaand ook buiten wedstrijd. De vakjes met een ster, zijn verplichte velden.
Bij het onderstaande vak “opmerkingen” kunt u  informatie doorgeven aan het secretariaat aangaande uw inschrijvingen.

Wie kan dit inschrijvingsformulier gebruiken?

 • Alle ruiters met een L01 recreatieve vergunning die niet via equibel kunnen inschrijven
 • Alle ruiters die een bw willen aanvragen voor een tweede rit of herstart
 • Alle ruiters die met een te hoge licentie willen deelnemen buiten wedstrijd
 • Iedereen die te laat was om in te schrijven via equibel
 • Iedereen die problemen ondervindt met het inschrijven via equibel
 • Jonge paarden in een andere jaargang buiten wedstrijd te rijden

Deze pagina staat open van maandag middag 12u tot en met donderdag middernacht.
Na bevestiging van uw inschrijvingen ontvangt u een mail.
Deze methode is ook perfect te gebruiken via smartphone.

play