Overlijden Karl Vermeulen

Op 26 november 2019 is Karl Vermeulen overleden.  Karl is de broer en schoonbroer van Jo Vermeulen, voorzitter van de dressuurcommissie, en Ann Verschaeve.

Vanwege de WVUR wensen wij Jo en Ann en hun familie veel sterkte bij dit pijnlijk en veel te vroeg verlies.

Rouwkaart Karl

Galabal @ Cortina

De negende editie van het WVUR Galabal staat weer voor de deur. Naar jaarlijkse traditie trekken we ook dit jaar naar Salons Cortina te Wevelgem. Dit op 26 oktober 2019.

U wordt verwacht om 19.30u voor een receptie met bijhorende hapjes, gevolgd door een dinner All-In buffet Deluxe bestaande uit warme, koude vis- en vleesgerechten met een dessertbuffet om af te sluiten.

Deelname tickets kunnen enkel via reservatie aangekocht worden, dit voor 21 oktober 2019.

Tickets receptie – dinner All-In Volwassene: 55€
Tickets receptie – dinner All-In Kinderen <12 jaar: 25€
Tickets receptie – dinner All-in Laureaten: 25€

Er is mogelijkheid om een tafel te reserveren voor 10 personen, zodat u zeker bent samen te zitten.

Tickets enkel galabal vanaf 22u: 10€
Alle reservaties kunnen via mail naar kris@wvur.b
Laureaten worden persoonlijk uitgenodigd via mail.

MEDEWERKERS DRESSUURCOMMISSIE GEZOCHT

De Raad van Bestuur van de WVUR zoekt dringend medewerkers voor de dressuurcommissie. Bij interesse of indien bijkomende inlichtingen gewenst kan er een email gestuurd worden naar dressuur@wvur.be

IKP deelnemers dressuur

Dit jaar is de HROV de organiserende proviciale voor het Inter Provinciaal Kampioenschap dressuur. Deze wedstrijd gaat door op de terreinen van Stal Bocage 1820. Onderstaand vindt u de deelnemerslijst van de WVUR ruiters

Deelnemers IPK 2019 dressuur

Wijziging datum Maddelin Challenge

De Maddelin Challenge die gepland stond in Het Gouden Bit op 28 juli 2019 wordt verplaatst naar de volgende wedstrijd in het Gouden Bit nl. op 1 september 2019 !!!!!!

Kampioenschap WVUR 120 cm & Interclub

Tijdens het weekend 10 & 11 augustus rijden we het kampioenschap WVUR 120 cm en op zondag het kampioenschap Interclub op een hoogte van 95 cm en 105 cm in de Ark te Kortemark. De winnaar van het kampioenschap 120 cm krijgt een wildcard voor de Waregem Horse Week Internationale jumping.

Epplejeck Cup

De vierde manche van de Epplejeck Cup die voorzien was op afgelaste wedstrijd van 28 juli wordt verplaatst naar zondag 25 augustus tijdens de Fun Tour op Jumping Waregem.

Dressuur ’t Gouden Bit afgelast

In samenspraak met de organisator en de WVUR dressuur commissie werd beslist de wedstrijd af te gelasten wegens de slecht weersomstandigheden.

In Memoriam – Anthony Godecharle

Afgelopen zondag 14 juli is Anthony Godecharle op 51-jarige leeftijd overleden.

Anthony was binnen de hippische wereld een bekend gezicht. Hij was de jongste broer van de familie Godecharle, sinds jaar en dag de uitbaters van de manege De Ranch in Aalter.  Vroeger stond hij samen met zijn broers in voor de uitbouw van De Ranch, een club met een uitgebreide werking en dit jaar ondermeer organisator van een manche van de Gouden Laars en menig (sub)provinciale wedstrijden. Sinds enkele jaren was Anthony minder actief binnen de hippische sport, maar hij bleef de paardensport een warm hart toedragen. 

Onze gedachten en ons oprecht medeleven gaan bij dit pijnlijke verlies naar zijn zoon, familie en vrienden. Wij hopen dat zij steun kunnen vinden bij elkaar in deze moeilijke periode.

De uitvaartliturgie, waartoe U vriendelijk wordt uitgenodigd, zal plaatsvinden in de parochiekerk Sint Cornelius te Aalter op zaterdag 20 juli 2019 om 09u30, gevolgd door de inzetting in de familiegrafkelder.  Er is gelegenheid tot condoleren na de plechtigheid op de begraafplaats.

(Bron: HROV)

Bijkomende proef (nr18) 115 cm op zaterdag 6 juli

Op zaterdag 6 juli rijden we de finale manche van de jonge paarden en de GP 125 criterium. Dit is een manche net zoals alle andere, dus bw in een andere jaargang is perfect mogelijk. Er is tussen de 7 jarigen en de GP 125 cm Stad Waregem een bijkomende proef 115 cm, deze staat onderaan op het voorprogramma als proef 18.

Omgaan met wedstrijd stress

“Op training loopt mijn paard veel beter dan op wedstrijd!”
Klinkt dit je bekend in de oren?
Mogelijk heb je te maken met wedstrijdstress waardoor de combinatie veel van haar mogelijkheden verliest.
Je paard voelt het immers aan wanneer de zenuwen je besluipen.
Met enkele  efficiënte tools die in deze workshop worden aangeleerd kan je deze stress leren indijken en managen.
We kijken hoe we ons op de beste manier kunnen voorbereiden richting een proef met de juiste mentale vaardigheden.

Verder wordt er ook stilgestaan bij hoe we kunnen omgaan met de uitdagingen van competitiesport en jurysport in het bijzonder.
Na hard te werken richting een doel is de ontgoocheling soms groot wanneer we net niet slagen.
Een volgens ons onrechtvaardige beoordeling van de jury gooit dan alleen maar olie op het vuur, net zoals de berichten op sociale media en feedback van anderen op onze prestatie.
Na het volgen van deze workshop zal je hier op een betere manier kunnen mee omgaan.  

De Docent Jan stelt zichzelf ook even voor : 

 Jan Dierens, ervaren sportpsycholoog – mental coach met privé praktijk in Diest en met uitgebreide ervaring binnen de paardensport.
Sinds 2012 heb ik een structurele samenwerking met de VLP en word ik ter beschikking gesteld van ruiters van de hoogste kaders van de Olympische disciplines (dressuur – eventing – jumping).
Ook ruiters van het VLP talentenplan van deze disciplines doen op mijn diensten beroep.

De combinatie sportpsycholoog – gedragstherapeut werkt zeer goed in het werken met sporters in het algemeen en ruiters in het bijzonder.
De workshop zal op een praktische manier gegeven worden met toepasbare tools.
We zullen vooral leren doen wat werkt.   

Inschrijven kan via onderstaande link, plaatsen zijn beperkt

https://www.bridleandride.be/Workshop

Jumping Waregem 4 & 5 mei

WVUR gelicentieerde ruiters krijgen voorrang op inschrijvingen voor Jumping Waregem op 4 en 5 mei 2019 tot de maandag avond 29 april 2019. Daarna gaat de wedstrijd open voor iedereen

play